צור קשר

צור קשר

checked

מי אתה וירוס הרוטה?

  • וירוס הרוטה פעיל בעיקר בחורף, פוגע במעיים ומופרש בצואת הפעוט למשך 3 שבועות, תקופה בה ניתן להידבק בו באמצעות מגע בהפרשות.
  • תסמינים: חום, כאבי בטן, הקאות ושלשולים מימיים ומרגע הופעתם המחלה נמשכת כשבוע עד שהווירוס יחלוף מעצמו ללא טיפול תרופתי.
  • במהלך המחלה יש לרחוץ ידיים היטב ולא לשלוח למסגרת החינוכית כדי למנוע הדבקה, בנוסף יש להקפיד על שתיה מספקת ולעקוב אחר סימני התייבשות.
  • משרד הבריאות ממליץ על מתן חיסון נגד הרוטה אשר ניתן בטיפת חלב, שאמנם לא ימנע הדבקות אך יקל על חומרת התסמינים.

התינוק שלכם משלשל ומקיא? יכול להיות שהוא נדבק בוירוס. וירוס הרוטה הוא אחת הסיבות הנפוצות לשלשולים אצל ילדים עד גיל שנתיים. הוא מדבק מאד ובהיעדר טיפול נכון עלול להידרדר להתייבשות ואפילו לאשפוז. מה עושים? המשיכו לקרוא

וירוס הרוטה הוא אחת הסיבות הנפוצות ביותר למקרי שלשולים אצל תינוקות וילדים עד גיל שנתיים. הווירוס פעיל בעיקר בעונת החורף, פוגע במעיים וסממניו העיקרייים הם חום, כאבי בטן, הקאות ושלשולים מימיים. 

 

לקריאה על איך למדוד חום לתינוק 


הוירוס מופרש בצואת הפעוט למשך שלושה שבועות ובמשך כל אותו זמן מדבק ביותר לסובבים בכלל ולפעוטות אחרים בפרט. הווירוס מתפשט במהירות ומועבר מילד לילד באמצעות מגע ידיים מזוהמות בהפרשות בבגדים, בצעצועים, בכלי אוכל, במזון במשטחים ועוד.
וירוס הרוטה אמנם שכיח במיוחד בגני ילדים אך גם תינוקות מגיל לידה ועד שלושה חודשים יכולים להדבק בו. הם אמנם לא יפתחו סממני מחלה, אך יפרישו את הווירוס בצואה ולכן מי שנמצא בקרבתם, ובעיקר ילדים עד גיל חמש, עלול להידבק. גם מבוגרים יכולים להידבק ברוטה אך לרוב ילקו בו באופן קל. 
לוירוס מספר זנים ומשום כך תינוק שלקה בווירוס אינו מחוסן מפניו ויכול בהחלט ללקות בו שוב. ההדבקות בווירוס אמנם מפתחת נוגדנים אך אלו מספקים הגנה חלקית בלבד מפני זנים אחרים. אף על פי כן, הדבקות חוזרת בוירוס מתאפיינת, בדרך כלל, בתסמיני חלה קלים יותר ובהחלמה מהירה יותר.

איך תזהו את וירוס הרוטה וכיצד תטפלו בפעוט שנדבק?

 

לרוטה תקופת דגירה קצרה של 48 שעות לכל היותר. מרגע הופעת התסמינים תמשך המחלה כשבוע, תחילתה בחום נמוך והקאות שאליהם יתלוו בהדרגה שלשולים מימיים. בדרך כלל יחלוף הוירוס מעצמו כעבור ימים מספר ללא טיפול תרופתי משמעותי. עם זאת, חשוב שתקפידו על מספר כללי התנהגות במהלך המחלה:

  • אל תשלחו את התינוק לגן, למשפחתון או למעון
  • רחצו ידיים היטב על מנת למנוע הדבקה של יתר בני המשפחה
  • הרבו במתן שתייה לפעוט
  • עקבו אחרי סימני התייבשות: אדישות, ישנוניות, יובש הפה והעיניים
  • שימו לב לתדירות מתן השתן: אחת לשש שעות לכל הפחות

בדרגתו החמורה עלול וירוס הרוטה להביא לאיבוד נוזלים קיצוני ולהתייבשות ולכן חשוב מאד להישאר עירניים. במקרי התייבשות שתיית מים אינה מספקת. אם אתם מבחינים בסממני התייבשות (אדישות, ישנוניות, פה יבש או יובש בעיניים), פנו לקבלת טיפול רפואי בהקדם. במקרים של התייבשות קלה תוכלו להגיש לפעוט תמיסות המכילות מינרלים, תמיסות מאוזנות, המונעות התייבשות ומחזירות לגופו מלחים ונוזלים שאבדו עקב השלשולים וההקאות.

החיסון נגד וירוס הרוטה

תוכלו לחסן את ילדיכם כנגד וירוס הרוטה ומשרד הבריאות אף ממליץ על כך. החיסון (רוטהטק - Rotateq), שנכנס לסל הבריאות בסוף שנת 2010, אמנם לא יימנע את ההדבקות בוירוס אך יקל על חומרת התסמינים. החיסון, שניתן בטיפות, הוא חיסון פעיל בו מוכנסים לגוף הפעוט מספר זנים חיים מוחלשים של הווירוס ומעודדים אותו לייצר נוגדנים.

תינוקות שנולדו אחרי ה-1 בנובמבר 2010 יוכלו להתחסן כנגד וירוס הרוטה בטיפות החלב לפי ההנחיות הבאות:

  • החיסון ניתן בסדרה של שלוש מנות בגיל: חודשיים, ארבעה חודשים ושישה חודשים
  • את סדרת החיסונים יש להתחיל בגיל שישה שבועות לכל המוקדם ולא יאוחר מגיל 15 שבועות
  • יש להמתין ארבע שבועות בין מנה למנה
  • יש להשלים את סדרת החיסונים המלאה עד גיל 32 שבועות לכל המאוחר    

 


 

כתבות נוספות בנושא

חום אצל תינוקות וילדים

חום אצל תינוקות וילדים

המדחום מראה שהילד סובל מחום גבוה ואתם מתלבטים איזו תרופה להורדת חום כדאי להעניק לו? לפני שאתם פונים לרופא או רוכשים מבחר תרופות כדאי שתדעו מהן המלצות ...

וירוס, חיידק או טפיל? כל הגורמים לשלשולים אצל ילדים

וירוס, חיידק או טפיל? כל הגורמים לשלשולים אצל ילדים

שלשולים וכאבי בטן הינם תופעות נפוצות אצל ילדים, בעיקר בגילאים הרכים. זה מתפשט כמו מגיפה בגני הילדים ובמעונות, ונראה שאין מנוס מהתמודדות עם תופעה לא ...

האם ניתן למנוע שלשולים אצל תינוקות וילדים?

האם ניתן למנוע שלשולים אצל תינוקות וילדים?

למנוע אי אפשר, אבל ניתן בהחלט לצמצם באופן משמעותי את הסיכון לשלשולים אצל תינוקות אם מתחסנים, שומרים על כללי היגיינה, מטפלים נכון במזון ומרחיקים מילדים ...

הצג כתבות נוספות
עבור לתוכן העמוד